Moody's прогнозує в середньостроковій перспективі нафту по 40-60 доларів

Понеділок, 22 серпня 2016, 18:05

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує, що ціни на нафту в середньостроковій перспективі залишаться низькими і будуть перебувати на рівні 40-60 доларів за барель.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Прайм".

Moody's в червні підвищило короткострокову оцінку ціни на нафту марки Brent до 40 доларів за барель в 2016 році і до 45 доларів за барель у 2017 році.

На думку експертів, недавні коливання цін на нафту навряд чи вплинуть на кредитоспроможність країн Ради співробітництва арабських держав Перської затоки.

"В той час, як ми переглянули наш короткостроковий прогноз цін на нафту, наші середньострокові очікування "низькі ціни надовго" залишаються незмінними. Тому ми очікуємо, що країни РСАДПЗ продовжать стикатися з економічними, фінансовими і зовнішніми проблемами", - наводяться в повідомленні слова старшого кредитного аналітика Moody's Штеффена Діка.

З огляду на вищезгадані складнощі, дії урядів країн РСАДПЗ щодо рішення структурних проблем, викликаних низькими цінами на нафту, залишаться ключовими факторами кредитоспроможності.

Moody's відзначає, що більш високі ціни на нафту в короткостроковій перспективі нададуть підтримку цим країнам. Особливо це стосується таких країн, як Кувейт, Катар і Оман.