Китайська Huawei інвестувала в дослідження 38 мільярдів доларів

Субота, 20 серпня 2016, 17:33

Сукупний обсяг інвестицій компанії Huawei в R&D (дослідження і розробки) склав 38 мільярдів доларів, що, для порівняння, перевищує річний бюджет NASA більш ніж в два рази.

Про це повідомляє "Дело".

Тільки в 2015 році компанія інвестувала 9,2 млрд доларів або близько 10% свого річного доходу в дослідження і розробки нових технологій, продуктів і стандартів бездротового зв'язку. За прогнозами компанії, сума інвестицій Huawei в цю галузь буде збільшуватися щорічно до 10-20 млрд доларів.

Крім того, за даними Всесвітньої організаціїї інтелектуальної власності (WIPO), в 2015 році компанія Huawei вже другий рік поспіль стала лідером за міжнародними патентами, подавши 3 898 заявок по системі РСТ, що на 456 заявок більше в порівнянні з попереднім роком.

Huawei зайняла 1-е місце серед китайських патентних грантів, 9-е - серед європейських патентних грантів в 2015 році і 23-е місце - серед американських патентних грантів в 2015 році (в тому числі дочірні компанії Huawei).

Над впровадженням патентів працює 16 центрів досліджень і розробок компанії, а також 36 інноваційних центрів в Китаї, Німеччині, Швеції, Росії, Індії. У сферу діяльності R&D центрів Huawei в Європі входять дослідження в області апаратного та програмного забезпечення, мікропроцесорів, мереж оптичної передачі і бездротового зв'язку.

При цьому більше 45% співробітників від загального штату Huawei Consumer Business Group, що становить приблизно 170 тис. чоловік, працюють в сфері досліджень і розробок по всьому світу.