Фонд держмайна розробив новий законопроект про приватизацію - Білоус

П'ятниця, 19 серпня 2016, 19:04

Фонд державного майна подав Кабінету міністрів проект нової редакції закону "Про приватизацію", спрямований на її оптимізацію та уніфікацію процедур.

Про це повідомив глава відомства Ігор Білоус на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, документ, зокрема, дозволить збільшити термін проведення аукціонів з 45 до 180 днів, щоб надати інвестору достатньо часу на прийняття виваженого рішення, а також уникнути попередньої оцінки, дозволивши ринково сформувати її під час продажу.

"Більше не буде груп (об'єкти приватизації - Ред.) "А", "Д", "В", "Ж", "Г", "Е" - тільки велика і мала приватизація", - зазначив Білоус, додавши, що єдиним способом продажу залишиться конкурентний - аукціон.

Він уточнив, що в разі малої приватизації передбачається максимально спростити процедури продажів, щоб швидко позбутися неліквідів.

Законопроект також передбачає відмову від передприватизаційної підготовки підприємств міністерствами, щоб позбавити їх приводів затягувати передачу на приватизацію, а також введення персональної відповідальності керівників підприємств за збереження майна після прийняття рішення про приватизацію, повідомив Білоус.

Раніше Білоус заявив, що стартову ціну Одеського припотрового заводу перед приватизацією можуть знизити вдвічі.