У Pokemon Go грає майже 100 тисяч абонентів "Київстару"

П'ятниця, 12 серпня 2016, 13:50

Популярною в світі грою Pokemon Go в Україні захопилося 98 тисяч з 25,4 мільйона абонентів "Київстар", тоді як два інших його основні конкуренти не змогли назвати число таких гравців.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі "Київстару".

Як зазначається, компанія пропонує абонентам підписатися на новини про реліз гри в Україні через SMS та електронний лист, і як бонус отримати 1000 МБ інтернет-трафіку.

Другий за величиною оператор мобільного зв'язку Vodafone Україна, який обслуговує близько 20,7 млн абонентів, агентству відповів, що не займался підрахунками кількості гравців в їх мережі.

"Ми не стежили за абонентами, в які ігри вони грають", - сказали в компанії.

Мобільний оператор lifecell, у якого 9,7 млн абонентів, також повідомив, що на даний момент не володіє такою статистикою.

Як повідомлялося, виручка від популярної гри для мобільних пристроїв Pokemon Go (розробник - Niantic) перевищила 200 млн доларів за перші 30 днів після виходу на ринок, йдеться в доповіді SensorTower. Таким чином, Pokemon Go випередила попереднього лідера за цим показником - гру Clash Royal (від Supercell), що зібрала 120 млн доларів за перші 30 днів.

Pokemon Go - безкоштовна мобільна гра з елементами доповненої реальності. Мета гри - знаходити і тренувати покемонів, які стають видні на мобільних пристроях в певних локаціях в реальному світі, щоб потім брати участь в боях з покемонами інших гравців.

Поки гра офіційно доступна тільки в США, Новій Зеландії, Австралії і Німеччині, проте після нескладних змін у налаштуваннях смартфона грати в неї можна де завгодно.