Поліція полагодить свої "Пріуси" за завищеною ціною

Четвер, 11 серпня 2016, 13:12

Департамент патрульної поліції з 27 липня по 8 серпня уклав низку угод на техобслуговування поліцейських автомобілів Toyota "Prius" у різних містах України на загальну суму 5,88 млн гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

Замовлено послуги з технічного обслуговування та ремонту поліцейських автівок у 2016 році у дев’яти містах. Дані про кількість "пріусів" в тендерних угодах відсутні.

Ціни на однакові послуги для однакових автівок у різних містах значно різняться, подеколи у кілька разів.

У більшості випадків найдорожче коштуватимуть поліції послуги ПАТ "Івано-Франківськ-авто" з "Української автомобільної корпорації" Таріела Васадзе.

Наприклад, розвал/сходження у Франківську за 307 гривень - це втричі дорожче від таких же робіт у Чернігові. Передній ричаг за 5126 гривень коштує у п’ять разів дорожче, ніж у Києві, при співставній ціні за роботи по заміні ричага.

Так само дорого коштують передні гальмівні колодки - 1880 гривень, що у чотири рази дорожче, ніж у Харкові - 450 гривень при співставній ціні робіт по заміні колодок.

Наразі продовжуються тендери по іншим містам присутності автомобілів Тойота Пріус. Очікується укладання угод ще принаймні по десяти містам України.