"Укртрансгаз" вимагає через суд стягнути з ОПЗ 434 мільйони гривень

Четвер, 28 липня 2016, 12:38

ПАТ "Укртрансгаз" звернулося до суду з проханням стягнути з Одеського припортового заводу 434 мільйони гривень в рахунок оплати спожитого в червні поточного року газу.

Про це глава "Укртрансгазу" Ігор Прокопів повідомив 28 липня на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У червні ОПЗ спожив 53 млн куб. м газу, ні у кого його не купивши. Станом на 15 липня ми закрили баланс, отримавши "дірку" по ОПЗ. Ми купили газ з коефіцієнтом 1,2 і виставили ОПЗ рахунок на 434 млн грн", - сказав він.

Прокопів додав, що заявка ОПЗ на липень становила 100 млн куб. м. Однак джерела поставок газу визначити не вдалося.

"Ми попередили їх про відключення за п'ять діб, як того вимагає закон. Сьогодні термін закінчується... "Укртрансгаз"вже обмежив тиск з 9 атмосфер до 7,2 атмосфер, процес триває", - сказав глава "Укртрансгазу".

При цьому він зазначив, що зараз ОПЗ вживає 80 тис. куб. м газу на добу. В роботі знаходиться один агрегат.

Нагадаємо, "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), 99,5% акцій якого планується в жовтні 2016 року виставити на продаж, у січні-червні поточного року отримав чистий збиток у 243,9 мільйона гривень, тоді як аналогічний період 2015 року компанія закінчила з чистим прибутком у 152 мільйони гривень.

Як відомо, Фонд держмайна України розраховує оголосити повторний конкурс з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" наприкінці літа - початку осені.

Нагадаємо, конкурс з продажу ОПЗ провалився: жодна компанія не подала заявку для участі в ньому.