Україна хоче домовитися з Малайзією про уникнення подвійного оподаткування

Середа, 27 липня 2016, 11:59

Кабмін схвалив проект угоди з Малайзією про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що угода буде підписана з боку України міністром закордонних справ Павлом Клімкіним під час візиту президента Петра Порошенка в Малайзію в серпні.

Як зазначає прес-служба Мінфіну,  угода посилить міжнародну торгівлю та створення сприятливих умов для інвестицій; можливість уникнення подвійного оподаткування; взаємне зменшення податкових перешкод; запобігання ухилення від сплати податків;  усунення податкової дискримінації; забезпечення обміну податковою інформацією в редакції, яка відповідає останнім стандартам Організації економічного співробітництва та розвитку.

Згідно із повідомленням, угода передбачає такі ставки оподаткування дивідендів, процентів та роялті, які повністю відповідають вимогам модельної Конвенції ОЕСР та загальній практиці укладення Україною таких угод з іншими країнами світу (аналогічні за розмірами ставки містяться у переважній більшості конвенцій, укладених нашою державою).

Економічна правда