Банкрутство "Укркомунбанку" визнано законним

Понеділок, 18 липня 2016, 10:50

Окружний адміністративний суд Києва визнав законним банкрутство "Укркомунбанку".

Про це йдеться в рішенні суду, передає FinClub.

Позов проти Нацбанку подав власник "Укркомунбанку" - компанія "Лугтеплосервіс". Вона послалася на те, що ліквідація фінустанови порушує її права і законні інтереси, як власника частки в статутному капіталі.

Суд встановив, що "Укркомунбанк" з 1 серпня 2014 року призупинив здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, які не контролюються українській владі.

Також він звернувся до Національного банку з клопотанням від 31 липня 2014 року №12-127 про блокування роботи банку в системі електронних платежів.

Однак після цього акціонери і керівництво банку не вжили належних заходів для приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Зокрема, не було вжито заходів щодо організації роботи в приміщеннях відділень "Укркомунбанку" в Києві, здійснення державної реєстрації на території, підконтрольній українській владі з метою виконання своїх зобов'язань перед кредиторами та вкладниками і проведення роботи з позичальниками щодо погашення кредитної заборгованості.

В результаті розгляду суд визнав законними дії Нацбанку щодо віднесення "Укркомунбанку" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, Нацбанк 14 вересня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Український комунальний банк".