Державіаслужба не змогла забов’язати МАУ розрахуватись з боргом

Вівторок, 7 червня 2016, 16:35

Окружний адміністративний суд Київа відмовив Державіаслужбі у клопотанні про скасування позову, який дозволяє авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" здійснювати повітряні перевезення маючи борги перед спецфондом.

Про це стало відомо з рішення Окружного адмінсуда міста Києва, яке є в розпорядженні ЕП.

Також суд вирішив залучити авіакомпанію UM Air в якості третьої особи на стороні Державіаслужби – інші перевізники не виявили поки бажання брати участь у справі.

Крім того, суд відмовив UM Air поширити заборону застосовувати умову щодо відсутності боргу щодо всіх авіаперевізників.

Нагадаємо, що раніше Державіаслужба наказом №222 від 4 квітня 2016 року, спростила доступ до ринку авіаперевезень.

Так, було виключено умову перевірки переважного володіння авіаційного перевізника при отриманні права на експлуатацію повітряної лінії, та умову щодо виконання авіаперевізником регулярних рейсів в межах України протягом періоду не менше ніж 12 місяців.

Також, була введена умова плати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, при доступі до ринку повітряних перевезень при наданні нових прав на експлуатацію повітряних ліній.

Після вступу наказу в силу, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оскаржила наказ в суді добившись права здійснювати повітряні перевезення маючи борги перед спецфондом.

Державіаслужба пообіцяла оскаржити рішення суду в установленому порядку.

Економічна правда