SoftBank може виручити від продажу акцій Alibaba 10 мільярдів доларів

П'ятниця, 3 червня 2016, 19:35

Японська телекомунікаційна компанія Softbank Group Corp може виручити 10 мільярдів доларів від продажу акцій в найбільшій китайській інтернет-компанії Alibaba Group Holding Ltd.

Про це йдеться у повідомленні Softbank, передає "Прайм".

Раніше повідомлялося, що Softbank має намір продати акції Alibaba Group Holding Ltd і скоротити таким чином свою частку в компанії до 28%. Дана угода необхідна японській фірмі, щоб зменшити свій борг.

За даними Softbank, вона виручить 1 мільярд доларів, продавши частину акцій GIC Private Limited і Temasek Holdings Private Ltd (по 500 мільйонів доларів від кожної). На додаток до цього підрозділ Alibaba Partnership викупить частину акцій головної компанії за 400 мільйонів доларів.

Головна компанія Alibaba Group отримає 2 мільярди доларів за невелику частину своїх акцій, ще 6,6 мільярда доларів Softbank виручить за випуск цінних паперів, конвертованих в американські депозитарні розписки Alibaba.

Компанія Softbank стала найбільшим акціонером Alibaba в 2000 році, коли почала інвестувати в китайську компанію. Ця угода буде першим продажем SoftBank акцій Alibaba.

Alibaba, що спеціалізується на електронній комерції, була заснована Джеком Ма в 1999 році. Її користувачам доступний сервіс, який комбінує окремі функції eBay, Amazon і PayPal. Крім онлайн-рітейлу, компанія розвиває платіжну систему Alipay.