"Нібулон" отримає 35 мільйонів доларів від французького банку

Середа, 22 червня 2016, 18:53

Французький банк BNP Paribas, основним активом якого в Україні є УкрСиббанк, надасть сільськогосподарському підприємству "Нібулон" фінансування в розмірі 35 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мені подзвонили з женевського офісу BNP Paribas і повідомили, що банк виділяє нам 25 млн доларів торгового фінансування для співпраці з сільгоспвиробниками при підготовці зерна на експорт. Ще 10 млн доларів банк виділить для придбання сільськогосподарської продукції для внутрішніх елеваторів", - цитує прес-служба компанії генерального директор Олексія Вадатурського.

Крім того, за його словами, ведуться переговори з Укрексімбанком, за підсумками яких компанія розраховує отримати 30 млн доларів на проекти енергозбереження.

"Ми домовилися співпрацювати з ним (Укрексімбанком) за програмою Світового банку з енергозбереження. Сподіваємося, що в найближчий місяць ми отримаємо від Світового банку кредит в розмірі 30 млн доларів на інвестиції в енергозбереження", - додав Вадатурський.

У компанії відзначили, що "Нібулон" також має домовленість з Європейським банком реконструкції та розвитку про виділення близько 40 млн доларів на будівництво перевантажувальних терміналів і освоєння Дніпра і Південного Бугу. Компанія також домовилася з Європейським інвестиційним банком про виділення 30-40 млн доларів довгострокового кредиту на 7-10 років для реалізації інвестиційних проектів.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році. Є одним з найбільших операторів на зерновому ринку країни. Має у своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю понад 1,7 млн тонн, а також власний перевантажувальний термінал у Миколаєві.

За результатами 2014/2015 маркетингового року (МР, липень-червень) компанія опрацювала і відвантажила на експорт понад 4,2 млн тонн зернових і олійних культур. У 2015/2016 МР хоче наростити цей показник на 19% - до 5 млн тонн сільгоспкультур.