"Нафтогаз" вважає порушення справи про банкрутство "Чорноморнафтогазу" незаконним

Четвер, 2 червня 2016, 13:12

НАК "Нафтогаз України" вважає ухвалу Господарського суду міста Києва щодо порушення справи про банкрутство ДАТ "Чорноморнафтогаз" незаконною та такою, що може завдати шкоди інтересам держави.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Як зазначається, "Чорноморнафтогаз" планує оскаржити цю ухвалу в апеляційному порядку. Ухвалу було винесено за заявою комерційної структури, якій "Чорноморнафтогаз" заборгував за обладнання, поставлене у 2012 році, близько 418 тисяч гривень.

"Виносячи рішення щодо порушення справи про банкрутство, суд не взяв до уваги норми закону "Про трубопровідний транспорт", згідно з якими "щодо держпідприємств, що провадять діяльність з транспортування магістральними трубопроводами і зберігання у підземних газосховищах, "Нафтогазу", дочірніх та заснованих нею підприємств … не може бути порушено справу про банкрутство", - йдеться у повідомленні.

Крім того, "Чорноморнафтогаз" міститься в переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією "Чорноморнафтогаз" втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані "Чорноморнафтогазу" анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією. Балансова вартість втрачених активів Товариства становить 14,9 млрд гривень.

Економічна правда