З децентралізованого венчурного фонду вкрали 50 мільйонів доларів

П'ятниця, 17 червня 2016, 20:04

Хакери атакували перший децентралізований венчурний фонд The DAO, з якого вкрадено близько 50 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Financial One.

Як наголошується, в п'ятницю 17 червня через фонд DAO в масовому порядку почали виводитися токени Ehereum. Всього їх було вкрадено на 3,5 million ETH або 50 мільйонів доларів.

Кібератака майже відразу призвела до обвалу курсу токенов Ethereum на 20%, а потім на 60% на біткойнових біржах, повідомляє портал forklog.com.

Повідомлення про те, що з фонду DAO без видимої причини почали виводитися кошти з величезною швидкістю, на форумах користувачів криптовалют почали з'являтися ще в полудень.

Дуже скоро було оголошено про кібератаку, всіх власників токенов, що мають відношення до високих технологій, терміново викликали на допомогу, щоб зупинити вторгнення.

"На допомогу DAO в терміновому порядку прийшла команда Slock.it, яка раніше написала код для управління фондом. Творець стартапу Slock.it Стефан Туаль заявив, що всі вкрадені кошти будуть повернуті. За його словами, поки вкрадені кошти не витрачені, їх не можна вважати безповоротно втраченими", - сказано в повідомленні.

Фонд DAO ще недавно називали одним з найуспішніших експериментів з блокчейном і криптовалютами. Він був створений на основі криптовалюти Ethereum і технології блокчейн в формі венчурного фонду, що виключає централізоване управління.

До кінця травня кожен охочий міг придбати на офіційному сайті daohub.org токени або частки в DAO. Саме власники паїв повинні були в майбутньому голосувати за проекти, в які фонд буде інвестувати. Фонд залучив понад 160 млн доларів.

Про ризики системи фонду ЗМІ вже повідомляли кілька днів тому. Як повідомляє CoinDesk, про проблему стало відомо минулого тижня, коли користувач GitHub написав про можливість здійснення "жахливою атаки на контракти гаманців".