Аеропорт "Бориспіль" можуть перейменувати на честь художника Малевича

Понеділок, 13 червня 2016, 12:14

Міжнародний аеропорт "Бориспіль", найбільший аеропорт країни, можуть перейменувати на честь художника Казимира Малевича.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час круглого столу на тему: "Малевич: український вимір та глобальний погляд", передає "Інтерфакс-Україна".

"6 червня пройшло чергове засідання комісії з питань перейменувань, я є співголовою цієї комісії. До порядку денного були включені питання щодо перейменування аеропорту "Київ" на честь авіаконструктора І.Сікорського", - сказав він.

КМДА також зазначає, що ідея перейменування аеропорту "Бориспіль" на честь художника-авангардиста К.Малевича також знайшла підтримку серед громадськості.

Резніков зазначив, що колектив аеропорту "Київ" підтримав ініціативу щодо перейменування.

Він повідомив, що це питання винесено на громадське обговорення, яке триватиме два місяці, після чого буде повторне рішення комісії з питань перейменувань. Після проходження процедури обговорення відповідне подання буде внесено до Київради.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" забезпечує понад 68% пасажирських авіаперевезень України, є єдиним українським аеропортом, в якому обслуговують далекомагістральні рейси.

Понад 50 авіакомпаній здійснюють з аеропорту регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах у всьому світі.

Міжнародний аеропорт "Київ" входить до п'ятірки найбільших аеропортів України за пасажиропотоком.