МЕРТ і НБУ будуть співпрацювати в банківській сфері

Субота, 11 червня 2016, 10:23

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Національний банк України домовилися про співпрацю в питанні дистанційної ідентифікації клієнтів банків.

Про це повідомляє "Ліга.Бізнес".

Як зазначається, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко та заступник голови НБУ Яків Смолій підписали Меморандум про співпрацю в питанні дистанційної ідентифікації клієнтів банків, що бажають отримати електронні адміністративні послуги через Єдиний державний портал.

За словами Клименко, дистанційна ідентифікація клієнтів банків не тільки призведе до зменшення точок дотику громадянина і держави, а й істотно скоротить витрати для надання адмінпослуг.

"Ми дуже вдячні НБУ за взяту на себе величезну відповідальність за впровадження BankID. Такий інструмент істотно полегшить доступ громадян до електронних послуг, тому що сьогодні цей привілей був доступен, в основному, юридичним особам, які мають електронний підпис", - повідомила Клименко.

Національний банк, в свою чергу, гарантує банківську таємницю щодо інформації про клієнтів банків і використання сучасних технологій захисту інформації.

Зараз система BankID НБУ працює в тестовому режимі: очікується, що пілотний проект BankID буде запущений восени 2016 року.