"Укроборонпром" створив у своїй структурі літакобудівний кластер

П'ятниця, 10 червня 2016, 16:15

ДК "Укроборонпром" створив у своїй структурі літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію, яка консолідує усі авіабудівні потужності країни, фундаментом яких стане ДП "Антонов".

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Окрім "Антонова", до складу корпорації увійшли ПАТ УКРНДІАТ, ДП "Новатор", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ДП "Харківське агрегатне конструкторське бюро"  і ПАТ Завод "Маяк".

Як зазначається, це перші підприємства літакобудівного кластеру, у подальшому відбудеться його суттєве розширення – це відкрита система для підприємств будь-якої форми власності.

"Літакобудівний кластер дозволить зробити українську авіаційну галузь єдиним потужним механізмом із чіткою координацією розвитку, глибше інтегруватися у світовий ринок та впроваджувати міжнародні стандарти", - наголосили в "Укроборонпромі".

Очікується, що його підприємства співпрацюватимуть із партнерами з приватного сектору, заводами, які не входять до складу Держконцерну.

"Головна перевага кластеру в тому, що об’єднуючись, підприємства мають загальне планування серійного виробництва, єдиний центр закупівель матеріалів та комплектуючих, об’єднаний маркетинг продукції та забезпечення продажів", - зазначили в "Укроборонпромі".

Економічна правда