Нафта продовжує дорожчати на новинах з Канади, США та Ірану

Четвер, 5 травня 2016, 20:56

Вартість нафти в ході торгової сесії четверга продовжує демонструвати позитивну динамку, відіграючи повідомлення про масштабні лісові пожежі в Канаді, дані Міненерго США щодо зниження видобутку нафти в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 19:21 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,77% - до 45,41 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 2,33% - до 44,80 долара за барель.

Велика лісова пожежа через суху погоду почалася в канадській провінції Альберта в районі залягання нафтових пісків кілька днів тому. Влада Форту Мак-Мюррея почала евакуацію всього населення міста, в якому проживає понад 80 тисяч осіб, там згоріло близько 1600 будівель.

Лихо змусило ряд компаній країни скоротити виробництво нафти, що може сприятливо позначитися на проблемі надлишку пропозиції на ринку "чорного золота".

"Основним фактором зростання цін (на нафту - ред.) сьогодні є пожежі навколо Мак-Мюррея, які виходять з-під контролю і поширюються", - повідомив агентству Блумберг аналітик Petromatrix Олів'є Якоб.

Інвестори також продовжують відігравати дані від Міненерго США, опубліковані в середу. Згідно зі звітом, видобуток нафти в країні за тиждень знову скоротився - на 1,26%, або на 113 тисяч барелів на добу - до 8,825 мільйона барелів на добу - мінімуму з вересня 2014 року.

Крім того, увагу учасників торгів привернули повідомлення з Ірану. Керуючий директор Національної іранської нафтової компанії Рукнеддін Джаваді повідомив, що країна буде готова приєднатися до політики ОПЕК щодо квотування видобутку через 1-2 місяці після досягнення досанкціонного рівня видобутку і експорту нафти.