Атомники влаштували мітинг проти блокування рахунків "Енергоатому"

Вівторок, 31 травня 2016, 20:29

31 травня працівники атомної галузі влаштували мітинг біля Адміністрації президента і перед будівлею Кабміну в Києві.

Про це пише DT.UA

Як зазначається, вони вимагали розблокувати рахунки компанії "Енергоатом", не допустити банкрутства галузі, а також виступали проти неправомірної корпоратизації компанії.

Фото Василь Артюшенко, DT.UA

Протестувальники також хочуть, щоб посадові особи, які привели компанію до збитків, були покарані.

Фото Василь Артюшенко, DT.UA

Нагадаємо, через арешт рахунків ДП НАЕК "Енергоатом" в АЕС уже 170 мільйонів доларів боргу за ядерне паливо.

Як відомо, у квітні 2016 року всі рахунки НАЕК "Енергоатом" були заарештовані виконавчою службою Мін'юсту, щоб примусово погасити борг найбільшого енергопідприємства України перед маловідомою фірмою - "Укрэлектроватт".

Головою "Енергоатому" є Юрій Недашковський.

Як відомо, Недашковський вперше очолив "Енергоатом" у 2002 році. Надалі він ще двічі очолював держкомпанію - в 2005 році, коли український уряд формувалося з членів "Нашої України" і БЮТ, і в 2008-му, коли Юлія Тимошенко вдруге стала прем'єр-міністром.

Недашковський встиг попрацювати на посаді керівника "Енергоатому" і після приходу до влади Віктора Януковича - він був звільнений з посади тільки в 2012 році.

У березні 2014 року, після втечі Віктора Януковича і призначення прем'єром Арсенія Яценюка, Недашковський очолив компанію в четвертий раз.

Недашковський вважається людиною Миколи Мартиненка.

У квітні глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, відкритим текстом назвав Миколу Мартиненка "смотрящим"  за "Енергоатомом".

"Енергоатом" є оператором чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тисяч МВт.