В Києві з'явилися перші паркомати, що приймають безготівкові платежі

Вівторок, 31 травня 2016, 19:13

Компанія MasterCard, Ощадбанк та ВДНГ запустили інноваційне для Києва рішення - перший у місті автоматизований паркінг з паркоматами, що приймають до оплати банківські картки, зокрема оснащені технологією безконтактної оплати MasterCard.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як зазначається, розрахуватись банківськими картками можна у двох паркоматах, встановлених на території паркінгу біля центрального входу Експоцентру.

Для здійснення безготівкової оплати в паркоматі потрібно доторкнутись спеціальною карткою з зафіксованим часом паркування до термінала на панелі паркомата, а потім помістити магнітну або чиповану платіжну картку в слот або ж піднести безконтактну картку до зчитувального елемента. 

"Ми дуже раді відкрити для киян можливість просто та зручно оплачувати паркування за допомогою платіжної картки. Раніше переваги інноваційних паркоматів, що приймають безготівкові платежі, вже відчули мешканці Львова, а віднині їх оцінять і відвідувачі ВДНГ у Києві. Це ще один крок назустріч впровадженню інноваційних платіжних технологій у транспортній інфраструктурі сучасних міст", - відзначила Віра Платонова, генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні, Молдові, Грузії, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані. 

За її словами, розраховуючись у паркоматах безготівково, держателі карток не сплачуватимуть жодних комісій. Списання коштів буде підтверджуватись звуковим і світловим сигналами. Екваєром платежів виступив "Ощадбанк".

Крім того, протягом трьох місяців, з 30 травня до 31 серпня 2016 року, усі держателі карток MasterCard, що оплачуватимуть з їх допомогою паркування на території ВДНГ, отримають спеціальну знижку - 25%.  

Економічна правда