У "Сбєрбанку" запевнили, що не планують продавати український бізнес

Середа, 25 травня 2016, 19:50

У "Сбєрбанку" немає планів з продажу українського бізнесу.

Про це заявив в ході телефонної конференції заступник голови правління "Сбєрбанку" Олександр Морозов, пише ТАСС.

"У нас на сьогоднішній день немає ніяких планів з цього приводу. Український бізнес генерує плюс", - сказав Морозов, коментуючи питання можливого продажу "Сбєрбанком" кредитної організації в Україні.

За словами Морозова, в цілому в I кварталі дочірні банки продемонстрували позитивний результат. Основний прибуток в рамках групи показав DenizBank (Туреччина) - 7,4 млрд рублів, "Сбєрбанк - Європа" показав прибуток на рівні 1,3 млрд рублів.

Дочірній банк в Казахстані збільшив прибуток на 0,4 млрд рублів.

"У нас немає занепокоєння з приводу будь-яких наших дочірніх компаній", - сказав Морозов, разом з тим зазначивши, що "Сбєрбанк" не очікує поліпшення ситуації в своїх дочірніх кредитних організаціях.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про продаж українського "Сбєрбанку". Як повідомлялося, одним з претендентів на покупку фінустанови є український бізнесмен Олександр Ярославський.

Раніше він вже займався банківським бізнесом, потім продав контрольований ним "УкрСиббанк" міжнародній групі BNP Paribas.

Раніше банк ВТБ заявив про проблеми в своєму українському бізнесі.

"Що стосується України, ми несемо істотні втрати. Ми не бачимо там значних можливостей. І я думаю, якщо б у нас була можливість, ми бшвидше продали цей бізнес, ніж розвивали його або тримали", - сказав президент - голова правління ВТБ Андрій Костін.