Насіров похвалився результатами митниць

Субота, 14 травня 2016, 10:59

У 2015 році митницями складено 17 808 протоколів про порушення митних правил на суму 1,8 млрд грн.

Про це заявив голова ДФС Роман Насіров, повідомляє прес-служба.

За його словами, за результатами розгляду справ накладено штрафів та конфісковано товарів на загальну суму 2,3 млрд грн, що у 6 разів більше, ніж у 2014 році.

Крім цього, виявлено 970 фактів переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів з порушенням митного законодавства.

натисніть для збільшення 

Також за 4 місяці 2016 року митницями ДФС складено 7 093 протоколів про порушення митних правил на суму майже 637 млн грн.

Попереджено 767 випадків незаконного переміщення тютюнових виробів загальною вартістю майже 5 млн грн.

За результатами розгляду справ накладено штрафів та конфісковано товарів на загальну суму 555 млн грн, що майже вдвічі більше, ніж за 4 місяці 2015 року.

Насіров наголосив, що такі показники є результатом ефективної боротьби з корупцією,  контрабандою, незаконним переміщенням через кордон заборонених товарів та іншими правопорушеннями.

"Координації зусиль з іншими державами у цій сфері допоможе митним органам ще ефективніше здійснювати свою діяльність та виконувати покладені на них функції. Це – важливий шлях попередження і виявлення порушень митного законодавства та контролю і регулювання митних кордонів", - підкреслив очільник відомства.

Як відомо, 13 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив заступнику ДФС та керівнику податкової міліції Сергію Білану відкликати всіх "податкових" білок з областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 травня парламентський комітет з питань податкової та митної політики хоче рекомендуватиКабміну провести службове розслідування діяльності глави ДФС Романа Насірова та його першого засутпника Сергія Білана.

Економічна правда