"Укрпошта" збільшила чистий прибуток в три рази

Вівторок, 10 травня 2016, 17:43

Чистий прибуток "Укрпошта" в січні-березні збільшилася на 20% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - до 15,2 млн грн, що втричі більше від запланованого показника.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Загальна сума доходів "Укрпошти" за січень-березень становила більше 1 млрд грн, однак порівняльні показники в повідомленні не наводяться.

В основному дохід зріс завдяки збільшенню попиту на поштові послуги з пересилання поштової кореспонденції і дрібних пакетів (на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року), посилок (на 14% більше), передплати періодичних видань (на 36% більше), оплату різних платежів (на 30% більше) та інших послуг.

Підприємство також зазначає, що не має заборгованості по виплаті заробітної плати та по платежах до бюджетів та державних цільових фондів.

Так, середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за січень-березень 2016 року зросла до 2,361 тис. грн, що на 23,1% більше в порівнянні з першим кварталом 2015 року.

"За оперативними даними, в квітні доходи складуть 374,3 млн грн, що на 43,1 млн грн більше в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року", - сказав в.о. генерального директора "Укрпошти" Ігор Ткачук.

Нагадаємо, 20 квітня Кабінет міністрів призначив генеральним директором "Укрпошти" американського офісу міжнародної аудиторської компанії KPMG Ігоря Смілянського.

Економічна правда