НБУ у рамках інтервенції купив 147,5 мільйона доларів

Четвер, 7 квітня 2016, 20:21

Нацбанк України для згладжування надмірних коливань курсу гривні здійснив інтервенцію з купівлі валюти за фіксованим курсом 25,8 гривні за долар, під час якої купив 147,5 млн доларів.

Про це заявив директор департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні рішення щодо проведення інтервенції за фіксованим курсом замість традиційного валютного аукціону за курсом, визначеним за заявками банків, було прийнято у зв'язку зі значним разовим перевищенням пропозиції над попитом", - сказав Пономаренко.

Він наголосив, що проведення операції з купівлі валюти за фіксованим курсом не є свідченням того, що Нацбанк таргетує певний рівень курсу гривні.

"Національний банк продовжує дотримуватися режиму гнучкого курсоутворення, за якого не протидіє руху курсу, обумовленому фундаментальними ринковими чинниками. Водночас НБУ згладжує надмірні коливання курсу, що відбуваються внаслідок ситуативних чинників", - пояснив Пономаренко.

Центробанк уточнює, що останнього разу інтервенція за фіксованим курсом оголошувалася 27 жовтня 2015 року.

Валюта, отримана в результаті інтервенції, була спрямована на поповнення міжнародних резервів, які НБУ має намір збільшити до 19,6 млрд доларів на кінець 2016 року з 12,72 млрд доларів на початок квітня.