S&P позбавило Exxonmobil вищого кредитного рейтингу

Вівторок, 26 квітня 2016, 20:07

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило корпоративний кредитний рейтинг і довгостроковий борговий рейтинг американської нафтогазової компанії Exxon Mobil Corp. до "AA +" з "AAA" зі стабільним прогнозом.

Про це йдеться в релізі агентства, пише Прайм.

Короткостроковий рейтинг підтверджений на рівні "A-1 +".

Агентство прогнозує, що показники якості кредитів Exxon Mobil, в тому числі операційний грошовий потік, залишатимуться нижче оцінки для рейтингу "ААА" до 2018 року.

Зокрема, це пояснюється низькими цінами на сировинні товари, великими виплатами дивідендів.

"В результаті ми очікуємо, що леверидж компанії буде нижче, ніж необхідний для рейтингу "AAA", і ми вважаємо, що зниження рейтингу до "AA + "доречно", - пише агентство.

Стабільний прогноз відображає очікування S&P, що Exxon Mobil Corp. буде прихильна до помірної фінансової політики і низького боргового навантаження.

Агентство також вважає, Exxon Mobil продовжить здійснювати великомасштабні, довгострокові проекти і періодично здійснювати великі угоди. Підвищення рейтингу компанії можливо, якщо керівництво продемонструє відданість фінансової політики відповідно до очікувань агентства.

ExxonMobil, штаб-квартира якої знаходиться в штаті Техас, є найбільшою приватною нафтовою компанією в світі і однією з найбільших корпорацій за розміром капіталізації.