ФБР витратило 1,3 мільйона на розблокування IPhone

Понеділок, 25 квітня 2016, 08:55

Федеральне бюро розслідувань США заявило, що отримало доступ до ще одного телефону Apple, який проходить у справі про торгівлю наркотиками в Нью-Йорку.

Розблокування телефону коштувало ФБР 1,3 мільйона доларів, передає "Громадське" з посиланням на Reuters.

Відповідно до листа прокуратури, який направили до федерального суду в Нью-Йорку, влада отримала пароль, який відкрив доступ до пристрою.

Через це Мін’юст відмовився від спроб змусити Apple створити програму, що відкриває доступ до операційної системи телефонів.

Як повідомляє BBC, Федеральне бюро не знало коду пристрою, а його співробітники кілька разів ввели неправильний пароль. Однак, система безпеки iPhone передбачає, що після 10 неправильних спроб введення доступ до телефону блокуються, а всі дані знищуються.

Як відомо, конфлікт почався через те, що ФБР звернулося до суду з вимогою примусити Apple розробити програмне забезпечення, яке дозволить агентам ФБР отримати доступ до заблокованого iPhone.

Тоді запит ФБР стосувався смартфонаСайеда Фарука - підозрюваного у скоєнні теракту у місті Сан-Бернардіно в грудні 2015 року. В ході стрілянини загинули 14 людей, постраждали більше 20.

Нагадаємо, що раніше міжнародна корпорація Apple перемогла у судовій тяганині з Мін'юстом США про злам телефона. Також Apple запропонувала створити спеціальну комісію для розгляду ситуації навколо спору з ФБР.