Метінвест може стати через зупинку вантажоперевезень на Донецькій залізниці

П'ятниця, 22 квітня 2016, 16:32

Зупинка вантажоперевезень на Донецькій залізниці ставить під загрозу роботу підприємств ТОВ "Метінвест Холдинг".

Про це повідомляє прес-служба групи.

У Метінвесті зазначають, що це ставить під загрозу роботу підприємств Групи на непідконтрольній Україні території і може привести до значного падіння виробництва на металургійних і гірничо-збагачувальних комбінатах.

"Сьогодні на станціях залізниці простоює понад 100 вантажних поїздів. Найбільше складів накопичилося на станції "Ясинувата" - близько 65. За останню добу зі станції вирушило всього два потяги замість 14, як було раніше. Через непередбачувані дії "Укрзалізниці" обсяг перевезень в регіоні скоротився на 80-90% ", - говорять в Метінвесті.

Прес-служба відзначає, що в результаті зупинки руху вантажів на підприємствах Метінвесту утворився дефіцит сировини, страховий запас якої неможливо тримати через низьку пропускну спроможність залізничних гілок як в напрямку Маріуполя, так і на кордоні розмежування з непідконтрольною територією.

Зокрема, заблокована станція Каракуба, через яку Комсомольське рудоуправління поставляє на меткомбінати вапняк - основну сировину для виробництва агломерату.

"Без цієї сировини може зупинитися аглофабрика на ММК ім. Ілліча - виробництво чавуну на комбінаті впаде на 10 тис. тонн на добу. У свою чергу, від агломерату ММК ім. Ілліча залежить робота "Азовсталі". В результаті щодоби без сировини обернуться втратою 16 тис. тонн металопродукції, а це - 6 млн доларів валютної виручки для бюджету країни", - заявляють в Метінвесті.

Також зазначається, що через відсутність запасів сировини Єнакіївський металургійний завод змушений переходити в режим консервації. Брак вапняку також призведе до зниження виробництва окатишів на гірничо-збагачувальних комбінатах Групи.

Нагадаємо, що міністерство інфраструктури перевело систему контролю і управління залізничними перевезеннями в зоні антитерористичної операції на підконтрольну Україні територію.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробників залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).