АМКУ взявся за учасників аукціонів "Держгеонадр"

Середа, 20 квітня 2016, 10:09

Антимонопольний комітет України досліджує, чи було дотримано норми законодавства про захист економічної конкуренції під час проведення аукціонів Державної служби геології та надр у 2016 році та за попередні періоди.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

Раніше програма "Схеми" оприлюднила розслідування про те, що в аукціоні "Держгеонадр" 22 березня брали участь пов’язані компанії.

Зокрема, дозвіл на розробку Рівненської ділянки піску розіграли компанії "Надра ресурс" та "Західна видобувна компанія", які пов’язані між собою.

Як виявилося, співвласниця "Надра ресурс" Людмила Ісак володіє часткою в компанії "Надра-пром", де партнеркою є Олександра Язовецька – власниця "Західної видобувної компанії".

Також "Схеми" звернули увагу на те, що дві ділянки газу в Харківській області розіграли між собою фірми, створені не більше ніж за півтора місяця до проведення аукціону.

Наприклад, Мурафинською площею зацікавились компанія "Нафта і газ" та "Нафтогазенергопром". На момент подання документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менш ніж два тижні і були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року.

"Схеми", виявили, що обидві фірми реєструвала одна й та ж людина - Наталія Моргун. Вона ж була зареєстрована на аукціоні як уповноважений представник ТОВ "Нафтогазенергопром".