Стокгольмський суд вимагає заборонити продаж активів ОПЗ. Через Фірташа

Субота, 2 квітня 2016, 11:25

31 березня 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Про це йдеться в повідомленні компанії Ostchem Holding Limited.

Як повідомляється, компанія Ostchem Holding Limited звернулася в Стокгольмський арбітраж для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами групи, враховуючи значний обсяг вимог, приватизацію підприємства і зростаючі ризики неповернення боргу.

Зокрема, компанія Ostchem Holding Limited стурбована збільшенням кредиторської заборгованості ОПЗ за рахунок залучення кредитів від державних банків.
 
Єдиною метою Ostchem Holding Limited при зверненні в Арбітраж є повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ. Сума сформованого майже 3 роки тому боргу ОПЗ перед Ostchem Holding Limited (без урахування штрафів, пені та інших втрат) становить 193 млн доларів.

Нагадаємо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ "Одеський припортовий завод" у другій половині травня і провести його в червні.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Економічна правда