У МінАПК визначилися з головою "Артемсолі"

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:02

8 квітня постійно діюча Комісія з проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств шляхом відритого голосування визначила переможця конкурсу на заміщення посади директора ДП "Артемсіль", яким став в.о. директора підприємства Володимир Доля.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

"До складу конкурсної комісії входять представники маркетингових і консалтингових компаній: Kienbaum, ARTE Business Group, rabota.ua", - повідомили у МінАПК.

Як наголошується, наразі Мінагрополітики готує подання до Кабінету міністрів щодо погодження призначення Долі на посаду директора ДП "Артемсіль".

"Головним завданням новообраного керівника держпідприємства має стати передприватизаційна підготовка підприємства. Адже, як раніше повідомлялось, "Артемсіль", як і інші підприємства зі сфери Мінагрополітики будуть підготовлені та передані Фонду держмайна для приватизації", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, заяви на участь в конкурсному відборі подали 30 претендентів, до участі в наступному етапі було допущено 29 учасників, захищали конкурсні пропозиції 25 учасників.

Раніше колишній директор ДП "Артемсіль" Денис Фоменко, розповів ЕП про те, що міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко привертав кураторів-бізнесменів, які повинні були стежити за директорами держпідприємств.

Нагадаємо, що за даними розслідування програми "Схеми", обсяг продажів продукції державного підприємства "Артемсіль" в 2015 році через приватних посередників склав 568,8 тисяч тонн, або 81,9% від загального обсягу реалізації.

Як відомо, у січні Національне антикорупційне бюро почало розслідування проти топ-менеджменту компанії "Артемсіль",підозрюючи їх в обслуговуванні інтересів перекупників.

Економічна правда