Промисловість РФ падає четвертий місяць поспіль - експерти

П'ятниця, 1 квітня 2016, 11:18

Індекс ділової активності в обробних галузях Росії за підсумками березня 2016 року опустився до 48,3 пункту проти 49,3 пункту в попередньому місяці.

Про це повідомляє компанія Markit, пише РБК.

У січні нинішнього року і грудні минулого PMI також утримувався нижче позначки 50 пунктів, це означає, що спад активності в російській промисловості триває вже чотири місяці поспіль.

"Російське виробництво знаходиться в даний час в розпалі загострення кризи. Головний показник опустився за межу критичної позначки, вказавши на семимісячний мінімум. В цілому, перший квартал 2016 року було розчаровує російських виробників", - пояснив економіст Markit Самюель Агассі.

За даними експертів, в березні 2016 року темпи скорочення зайнятості в обробних галузях Росії прискорилися до максимуму за 14 місяців.

Одночасно з цим після двох місяців зростання відновилося падіння обсягу виробництва і загального числа нових замовлень, експортні ж замовлення російських підприємств, за даними Markit, скорочуються вже 31 місяць поспіль.

"На тлі слабкого попиту, нові замовлення скоротилися як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Це відсутність споживання сприяла падінню обсягів виробництва. Якщо поточна млява ситуація на ринку продовжиться протягом наступних декількох місяців, у виробничих компаній залишається надія на те, що Банк Росії забезпечить деякий стимул для того, щоб оживити неблагополучну економіку", - зазначає Агассі.

Індекс PMI ґрунтується на опитуванні менеджерів провідних компаній, їх оцінці поточної ситуації в економіці і перспективи розвитку бізнесу. Якщо індекс PMI виростає вище 50 пунктів, це означає зростання економіки, нижче - її спад.