Прохоренко: Україна до 2020 року на 90% забезпечить себе газом

Середа, 30 березня 2016, 17:00

Керівник найбільшої в країні газодобувної компанії "Укргазвидобування" Олег Прохоренко прогнозує, що Україна зможе до 2020 року за рахунок власного газовидобутку забезпечити 90% потреби в природному газі за умови споживання не більше 30 мільярдів кубометрів газу на рік.

Про це він повідомив у коментарі УНІАН.

"При орієнтовному споживанні 30 мільярдів кубометрів газу на рік Україна зможе забезпечити близько 90% потреби за рахунок газу власного видобутку. Ми зможемо виробляти як країна 27 мільярдів кубометрів газу, залишається 3 мільярди кубометрів на імпорт", - сказав Прохоренко.

"Це має стати такою ж метою національного масштабу, як відбити агресію Росії в зоні АТО", - заявив він.

Як повідомлялося, видобуток газу в Україні протягом 2015 року, без урахування анексованого Росією Криму, скоротився порівняно з 2014 роком на 3,1% - до 19,2 мільярда кубометрів.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявив, що проти нового менеджменту компанії вже більше півроку ведеться війна з боку корупціонерів.

До цього Прохоренко звинуватив народних депутатів від "Народного фронту" в "корупційному втручанні" у роботу держпідприємства.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.