ЗМІ: Російський ВЕБ може продати активи українського "Промінвестбанку"

Середа, 30 березня 2016, 11:13

Російський "Внєшєкономбанк" розглядає можливість продажу проблемних активів своєї української дочірньої фінустанови "Промінвестбанку".

Про це пишуть "Ведомости".

Як пише видання, наглядова рада схвалив докапіталізацію держкорпорації на 150 млрд руб.

"Докапіталізувати банк пропонується бюджету і Центробанку - він конвертує борг банку в субординований кредит, який можна буде включити в капітал другого рівні", - йдеться в повідомленні.

Ліквідність держкорпорація розраховує отримати від усіх, хто пов'язаний з державою.

Крім того, ВЕБ також готовий розлучитися з часткою в "Газпромі": пропонується продати ADR на його акції. ВЕБу належить 2,7% акцій "Газпрому", які виходячи з котирувань Лондонської біржі коштували 1,3 млрд доларів.

Також, розчищати баланс планується за рахунок продажу частини проблемних активів - банків (український "Промінвестбанк", "Связь-банк" і "Глобекс"), вагонів і літаків лізингової "дочки" і передачі іншій частині державі; активи, отримані в рамках спецпроектів, можуть бути передані в ЗПІФ.

Крім того, буде проведено аудит структури управління "ВЕБ капіталу" і підготовлені пропозиції щодо реалізації роздрібного лізингового бізнесу.

Нарешті, пропонується обмежити витрати на благодійність: на цей рік - 1 млрд руб.

 

Нагадаємо, "Промінвестбанк" в 2015 році отримав збиток 18,06 мільярда гривень.

Як повідомлялося, 15 лютого глава ВЕБ Володимир Дмитрієв в листі на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої повідомив про те, що Внєшекономбанк у другій декаді лютого підтвердить рішення зборів акціонерів "Промінвестбанку" про докапіталізацію на суму близько 20 млрд гривень.

"Промінвестбанк" заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 1 жовтня 2015 року був "Внєшекономбанк"(99,39%).

Станом на 1 жовтня 2015 року за розміром чистих активів (55,885 млрд гривень) ПІБ займав 4 місце серед 123 діючих у країні банків.