Експерти РПР: закон про демонополізацію ринку електроенергії треба доопрацювати

Четвер, 3 березня 2016, 18:34

Експерти енергетичної групи "Реанімаційного пакету реформ" вважають, що прийняти Кабінетом міністрів законопроект "Про ринок електричної енергії" необхідно доопрацювати.

Про це повідомляє прес-служба "РПР".

На думку експертів РПР, законопроект потрібно доопрацювати, аби він не лише ефективно вирішував існуючі проблеми, але й сприяв подальшому розвитку українського ринку електроенергії відповідно до найкращих світових практик.

"Ключовим в цьому розрізі, ми вважаємо, є забезпечення інклюзивності ринку та створення умов для конкуренції не тільки між існуючими гравцями, але й залученням до нього нових учасників", - зазначається у повідомленні.

Крім того, на думку енергетичної групи РПР, відкритим залишається питання знаходження дієвого компромісу між потребами балансування та необхідністю розвитку генерації з відновлюваних джерел енергії.

"Важливим є також внесення у законопроект змін, які сприятимуть створенню в Україні напівавтономних мереж, мікромереж та енергетичних кооперативів і дадуть широкі можливості для самозабезпечення електроенергією громад, спільнот та окремих домогосподарств", - повідомляє прес-служба.

При цьому, на думку експертів РПР, проект закону містить значну кількість прогресивних положень.

"Зокрема він створює механізми захисту інтересів споживача, надає більше вибору споживачеві та виробнику електроенергії, посилює можливості для конкуренції між існуючими постачальниками", - вважають експерти РПР.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.