Гонтарева визнала, що співпраця з МВФ відновлюється повільно

Четвер, 3 березня 2016, 17:35

Національний банк України визнає зволікання з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом і негативні наслідки цього для економіки країни.

Про це заявила глава центробанку Валерія Гонтарева після прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Останній транш ми одержали в серпні, а сьогодні березень. Тому, як ви розумієте, ми, на жаль, не можемо розвиватися далі", - сказала глава НБУ.

Вона пояснила, що безліч реалізованих програм і всі міжнародні запозичення України залежать від ставлення до країни іноземних інвесторів, перш за все МВФ.

"Фонд і всі інші наші міжнародні програми прив'язані до нашого плану реформ, нашого руху вперед, і тільки після цього (руху) ми опосередковано отримуємо у вигляді бонусів кошти міжнародних організацій для поповнення наших міжнародних резервів", - сказала Гонтарева.

У зв'язку з цим глава НБУ ще раз підтвердила, що базовим сценарієм для України є продовження співпраці з МВФ.

"Як ви бачили, ми шість місяців живемо без єдиного траншу МВФ, і маємо стабільну ситуацію як в банківському секторі, так і на валютному ринку. Але це не означає, що нам для подальшого реального розвитку більше не слід продовжувати співпрацю (з МВФ)", - підсумувала Гонтарева.

Як відомо, раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ буде складно допомагати Україні, якщо вона не боротиметься з корупцією., 

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.