В Україні зростає кількість користувачів послуги Private Banking

Понеділок, 28 березня 2016, 18:05

У 2015 році сукупний дохід (у гривні) від послуг для заможних клієнтів банків Private Banking в Україні виріс в середньому на 38%, а кількість активних клієнтів Private Banking - на 18%.

Про це повідомляється в дослідженні Ернст енд Янг.

Дослідження EY показало, що більшість клієнтів Private Banking є громадянами України (95%), власниками бізнесу (39%) або найманими працівниками (36%) і мають річний дохід понад 1 млн грн (55%). Більшість таких клієнтів - чоловіки (62%) у віці від 35 до 45 років (35%).

Найбільшою складністю, що стоїть перед банками в 2015 році, стали нормативні обмеження за операціями з іноземною валютою, які значно звузили перелік послуг, традиційно надаються клієнтам Private Banking.

Більшість учасників дослідження EY відзначають зниження рівня довіри заможних клієнтів до банківської системи України. Незважаючи на це, кількість заможних клієнтів зросла в середньому на 18% - про це заявили 60% опитаних банків, а сукупний дохід (у гривні) від послуг PB виріс в середньому на 38% за спостереженнями 74% банків.

Найбільш прибутковими послугами Private Banking в 2015 році стали обслуговування депозитів та поточних рахунків, елітні карти, міжбанківські валютообмінні операції, а також кредитування.

Приват банкінг або private banking - банківська послуга для заможних фізичних осіб, яка передбачає здійснення операцій з грошима клієнта, зберігає і збільшує його стан.

За кордоном її також називають wealth management, тобто управління приватними капіталами. Часто private banking включає в себе банківські, інвестиційні та консультаційні послуги.

Економічна правда