У НАЗК вибрали керівника

Понеділок, 28 березня 2016, 15:21

Національне агентство із запобігання корупції сьогодні обрало своєю головою доцента Національної академії прокуратури Наталію Корчак.

Про обрання повідомляють джерела "Європейської правди" в урядових колах. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі не надходило.

Обрання голови нацагентства - це остання дія, яку Україна мала виконати до кінця першого кварталу в рамках безвізового діалогу з ЄС.

Водночас, варто зауважити, що відповідно до шостого звіту з виконання Україною вимог Плану дій з візової лібералізації, НАЗК повинне не лише отримати керівників, але й повноцінно запрацювати.

47-річна Наталія Корчак - доцент кафедри адміністративно-правових дисциплін Національної академії прокуратури України.

Закінчила юрфак Київського університету імені Тараса Шевченка, тривалий час викладала на юрфаку Чернівецького університету імені Юрія Федьковича, де в тому числі навчала нинішнього прем'єра Арсенія Яценюка та навіть рецензувала його роботу.

Далі стала доцентом, завкафедрою, та професором в Юридичному інституті Національного авіаційного університету.

Згідно із декларацією, за 2014 рік заробила 163 тис. гривень зарплати. Чоловік – не заробив нічого. Має квартири у Києві. 

Нагадаємо, 16 березня  комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції змогла обрати двох членів цього органу.

Таким чином НАЗК укомплектований чотирма членами з п'яти, що дає можливість почати роботу нацагентства. На п'яту посаду оголошено конкурс в зв'язку з тим, що народний депутат Віктор Чумак відмовився працювати в агентстві.

17 березня обрані члени Національного агентства з питань запобігання корупції не змогли обрати голову НАЗК.

Президент України Петро Порошенко 17 березня повідомив ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя.