"Укрзалізниця" запустить антикоррупційний підрозділ

Вівторок, 22 березня 2016, 19:31

У структурі ПАТ "Укрзалізниця" рішенням правління створено Комплаєнс офіс – виокремлений підрозділ, який відповідатиме за ідентифікацію, управління та контроль ризиків відповідності ділової практики.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Як зазначається, за допомогою нового підрозділу, який буде підпорядкований безпосередньо правлінню, "Укрзалізниця" боротиметься з усіма можливими проявами корупції та шахрайства серед своїх співробітників та підрядників.

Також компанія підтримає зусилля щодо запобігання корупції шляхом впровадження міжнародних стандартів внутрішнього контролю.

"В якості першого кроку ми проведемо ретельну оцінку корупційних ризиків у всіх підрозділах ПАТ "Укрзалізниця". На підставі наших досліджень ми розробимо норми й правила, які будуть гарантувати прозорість і зниження корупційних ризиків", — прокоментував Євген Кравцов, член правління ПАТ "Укрзалізниця".

Для роботи над створенням Комплаєнс офісу запрошено міжнародного експерта Карстена Манке, який є радником міністра інфраструктури.

Манке більше 20 років працював в якості міжнародного юриста, має 14 років міжнародного досвіду в сфері консультування державних органів і установ з правових питань та створення інституцій, зокрема щодо запобігання та боротьби з корупцією на високому рівні.

"При розробці та впровадженні правил відповідності ми не повинні винаходити колесо, ми використаємо регіональні й глобальні стандарти, встановлені такими організаціями, як ООН, ОЕСР. Крім згаданих стандартів, у центрі нашої уваги буде тісна співпраця з громадянським суспільством", — зазначив Карстен Манке.

Економічна правда