Яресько готова очолити технократичний уряд

Вівторок, 22 березня 2016, 17:30

Міністр фінансів Наталія Яресько готова зібрати технократичний уряд з людей, які не мають політичного минулого, не підпорядковуються жодному з олігархів і не мають політичних амбіцій на майбутнє.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначає Яресько, кілька тижнів тому президент Петро Порошенко і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запропонували їй почати діалог та представити їм свій план швидкого виведення країни з кризи. 

За словами міністра, необхідно "деполітизувати" економічні процеси та сконцентрувати і об’єднати найкращі таланти і ресурси "для вирішення безпрецендентних викликів, з якими зіштовхнулася країна".

"Для цього український Уряд має зосередитися на двох ключових питаннях: відновленні довіри громадян і зростанні української економіки. Для відновлення довіри і зростання економіки Уряду потрібно не просто зробити один чи два кроки вперед, а здійснити величезний стрибок", - пише вона.

За її словами, впоратися з цими завданнями в такій політичній ситуації може лише технократичний уряд - команда людей, які не мають політичного минулого, не підпорядковуються жодному з олігархів і не мають політичних амбіцій на майбутнє.

"Я готова зібрати таку команду, яка прямо зараз здатна працювати на інтерес усієї країни, усіх її громадян, а не окремих політичних чи бізнес-груп", - пише Яресько.

Бувають часи, коли потрібна велика політика, щоб всією країною обговорювати фунаментальні питання її політичного майбутн...

Опубликовано Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko 22 марта 2016 г.

За її словами, щоб такий уряд зміг працювати, йому необхідно мати підтримку мінімум в 226 голосів в парламенті для повної реалізації Угоди про асоціацією з ЄС та програми МВФ, або додаткову коаліційну угоду, яка б гарантувала проведення всіх реформ, передбачених цими міжнародними зобов’язаннями.

"Я ніколи не прагнула високих посад і не маю жодних планів чи бажання будувати політичну кар’єру в майбутньому. Моє єдине прагнення – провести в Україні реформи, що забезпечать економічне зростання, розвиток демократичного суспільства та підвищення добробуту кожного українця", - пише вона.

Нагадаємо, що команди президента і прем'єра узгоджують новий склад Кабміну, і там можуть з'явитися відомі європейські реформатори.

Як зазначалося раніше, на посаду міністра фінансів в новому Кабінеті міністрів розглядається колишній словацький віце-прем’єр і міністр фінансів Іван Міклош.

Економічна правда