Австралія частково призупиняє санкції проти Ірану

Середа, 2 березня 2016, 09:04

Австралія оголосила про припинення дії ряду обмежувальних заходів проти Ірану, введених в автономному режимі через іранську ядерну програму.

Про це повідомляється в заяві, опублікованій на офіційному сайті міністерства закордонних справ і торгівлі, пише Прайм.

Згідно з повідомленням, уряд Австралії оголосив про введення режиму автономних санкцій в жовтні 2008 року у відповідь на іранські ракетні і ядерні програми.

За даними агентства Рейтер, позитивні зміни, перш за все, торкнуться бізнес.

Зокрема, підприємцям більше не доведеться отримувати дозвіл на проведення операцій, сума яких перевищує 14,4 тисячі доларів, за участю іранських компаній.

Тим не менш, деякі санкції все ще залишаються в силі, йдеться в заяві міністерства.

Йдеться про обмеження поставок "чутливих" товарів, ембарго на озброєння і балістичні ракети. Збережені санкції щодо деяких конкретних осіб і організацій.

Як повідомлялося, 16 січня 2016 року з Ірану зняли міжнародні санкції.

Скасування санкцій дозволяє Ірану негайно збільшити експорт нафти - це може чинити додатковий тиск на ринок, де в останні місяці склався надлишок пропозиції

Зняття санкцій також означає, що Іран отримає доступ до приблизно 50 мільярдів доларів, які були заморожені на його рахунках.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.