Пармезан з Європи повернеться до Росії - ЗМІ

П'ятниця, 18 березня 2016, 12:51

У Росію відновляться поставки сирів і преміальної м'ясної продукції з Європи.

Як пише "Российская газета", відповідну угоду бізнесмени двох країн планують підписати 18 березня.

Планується, що документ буде підписаний на Міжнародному економічному форумі держав - учасниць СНД. Захід відвідає міністр Територіального розвитку та міжнародного економічного співробітництва республіки Сан-Марино Антонелла Мулароні.

За словами виконавчого директора НАОРЦ Володимира Ліщука, передбачається, що з республіки може поставлятися безліч продуктів європейського виробництва, що потрапили під ембарго.

Наприклад, м'ясні вироби, вироблені за технологіями, схожим з тими, за якими виготовляється знаменитий іспанський хамон. А також тверді сири, в тому числі, пармезан.

"На території республіки знаходяться 24 сироварні, безліч підприємств, що займаються копчення м'яса з особливих технологій", - розповів Ліщук.

За його словами, за рахунок поставок з Сан-Марино вийде витіснити з російських прилавків ті товари, які зараз поставляються нелегально, в обхід ембарго.

Нагадаємо, два роки тому Росія у відповідь на санкції заборонила ввезення на свою територію низки продовольчих товарів з США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії.

У минулому році продембарго було продовжено до п'ятого серпня 2016 року.