Україна у рамках СОТ ініціює спор з РФ щодо імпорту продуктів

Середа, 16 березня 2016, 15:30

Уряд України схвалив пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі у рамках світової організації Торгівлі підготувати і направити запит на проведення консультацій стосовно обмеження транзиту з території України територією Російської Федерації.

Кабмін на засіданні в середу також ініціював розгляд в СОТ справи про обмеження РФ імпорту окремих харчових продуктів і напоїв з України.

Окрім того уряд доручив підготувати і направити вимогу про створення групи експертів в справі, яка розглядається в СОТ стосовно обмеження Росією імпорту з України рухомого складу і стрілочних переводів.

Кабмін також дозволив розпочати процедуру закупівлі послуг юридичних радників, зокрема іноземних, які захищатимуть інтереси України в спорі з Росією в СОТ.

Окрім того уряд доручив МЕРТ, Міністерствам закордонних справ, фінансів і юстиції невідкладно надати йому проект постанови, в якій буде затверджено порядок захисту прав інтересів України в економічній сфері, зокрема з використанням механізмів СОТ.

Як повідомлялося, у 2015 році Україна подала до СОТ позов проти РФ щодо обмеження експорту вагонів і стрілочних переводів.

Інтерфакс-Україна