АМКУ: "Газпром" не відреагував на рішення про штраф

Понеділок, 14 березня 2016, 12:52

Антимонопольний констатує відсутність реакції компанією "Газпром" на рішення про накладення штрафу 86 млрд гривень і допускає його оскарження в суді.

Про це в ході прес-конференції повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, передають "Українські Новини".

"22 січня було прийнято рішення визнання зловживання "Газпромом" монопольним становищем на ринку транзиту газу по магістральних газопроводах. Компанії надано 2 місяці з моменту отримання цього рішення на те, щоб виконати рішення або оскаржити в суді. Станом на сьогодні цей термін не закінчився. але ми, безумовно, очікуємо, що швидше за все "Газпром" буде оскаржувати це рішення в суді. Ми готові до цього", - сказав він.

Голова АМКУ додав, що, не дивлячись на те, що в ЗМІ з'являлася інформація, що нібито "Газпром" вже готує позов до комітету, на даний момент офіційно це інформація не підтвердилася.

Нагадаємо, 22 січня 2016 року Антимонопольний комітет наклав штраф на російський "Газпром" у 85 мільярдів гривень за зловживання монопольним становищем.

Як відомо, 14 січня представники "Газпрому" не прибули в Антимонопольний комітет на перші слухання у справі про зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу в 2009-2015 роках.

Як повідомлялося, наприкінці грудня АМКУ визнав "Газпром" монополістом на ринку транзиту газу в 2009-2015 роках.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.