Українська "Терра Фуд" вироблятиме сири у Латвії

Четвер, 10 березня 2016, 15:17

Група компаній "Терра Фуд", один з найбільших українських виробничо-торгових холдингів, почала виробництво сирів в Латвії на експорт.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на латвійське видання delfi.lv.

Як повідомляється, молокопереробне підприємство Latvian Dairy, що належить українському капіталу,  почало працювати на колишньому заводі DK Daugava в Серені Яунелгавської волості.

Latvian Dairy є дочірнім підприємством української компанії "Терра Фуд", яке було засновано, коли в жовтні 2015 року українські інвестори купили молокопереробний завод DK Daugava у російського підприємства "Гоголь-моголь", якому передав свої частки капіталу засновник і колишній власник заводу Айгар Вайварс.

Крім того, як повідомляється з посиланням на бюро з нагляду за закупівлями (БНЗ), незабаром Latvian Dairy має намір закупити обладнання по переробці молока та виробництву сиру на суму 250 млн євро.

ГК "Терра Фуд", заснована в 1999 році, є одним з найбільших в Україні виробничо-торгових холдингів, який включає три напрямки бізнесу - молочний, м'ясний і агропромисловий.

Компанія реалізує молочну продукцію під ТМ Premialle, "Біла лінія", "Тульчинка", "ФЕРМА", "Вапнярка".

Пізніше, група компаній "Терра Фуд", великий виробник молочної продукції, спростувала причетність до латвійського молокопереробного підприємства Latvian Dairy.