НБУ вирішив ліквідувати "Авант-Банк"

П'ятниця, 26 лютого 2016, 14:36

Національний банк України 25 лютого 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв постанову № 109 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Авант-Банк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Банк віднесено до категорії проблемних на початку грудня 2015 року. Наприкінці року стан ліквідності "Авант-Банк" значно погіршився. В той же час, почались надходження скарг від фізичних та юридичних осіб стосовно невиконання банком своїх зобов’язань", - йдеться у повідомленні.

"Враховуючи відсутність в акціонерів чітких планів щодо поповнення ліквідності банку та невиконання операцій клієнтів у встановлений законодавством строк, Національним банком було прийняте рішення щодо віднесення "Авант-Банку" до категорії неплатоспроможних", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, 29 січня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Авант-Банк" до категорії неплатоспроможних.

"Авант-Банк заснований в 2009 році. Його єдиним акціонером на 8 березня 2015 року був Ігор Завацький, що є контролером ТОВ "Стабіл Холдинг", участь в якому розділено між 10 офшорними компаніями з частками 9,99% кожна (Lion International Ltd, Azure Investment Ltd, Multimedia Premier Ltd, Schuster Management Limited, Dynasty Network Ltd, Bestway Management Ltd, Lextor Ventures Limited, Capital Power Limited, Veratex Limited, Sharona Trade Limited) і Vendex Trading Corp (0,1%).

Крім того, "Авант-Банк" пов'язують з колишнім генеральним прокурором України Віталієм Яремою. Раніше віце-президентом "Авант Банку" працював екс-міністр оборони України Валерій Гелетей.

За даними журналіста Дениса Бігуса, у результаті визнання "Авант-Банку" банкрутом стало неможливим отримати акт на нерухомість в офіційному реєстрі Міністерства юстиції.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.