"Промінвестбанк" збільшив капітал на 800 мільйонів доларів

Четвер, 25 лютого 2016, 20:42

25 лютого Нацбанк України зарахував в капітал "дочки" російського ВЕБ "Проімнвестбанка" 800 млн доларів.

Про це пише FinClub з посиланням на члена правління "Промінвестбанку" Владислава Кравця.

"Сьогодні Нацбанк зарахував в капітал 800 млн доларів", - сказав Кравець.

Як повідомив голова правління банку Віктор Башкіров, "Промінвестбанк" сьогодні збільшив капітал на 800 млн доларів.

"Ми закінчили заведення капіталу, в районі 5 годин капітал зафіксовано. З "ВЕБ" всі рішення прийняті. З завтрашнього дня Нацбанк приймає капітал в розрахунок. Ми повертаємося до роботи", - розповів Башкіров.

Також він зазначив, що зараз ведеться робота з акціонерами з питання підтримки ліквідності банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Внєшекономбанк" як акціонер "Промінвестбанку" вирішив докапіталізувати українську "дочку" в обсязі, відповідному вимогам НБУ за результатами стрес тестування.

15 лютого глава ВЕБ Володимир Дмитрієв в листі на адресу голови НБУ Валерії Гонтаревої повідомив про те, що ВЕБ у другій декаді лютого підтвердить рішення зборів акціонерів Промінвестбанку про докапіталізацію на суму близько 20 млрд гривень.

"Промінвестбанк" заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 1 жовтня 2015 року був "Внєшекономбанк" (99,39%).

Станом на 1 жовтня 2015 року за розміром чистих активів (55,885 млрд гривень) ПІБ займав 4 місце серед 123 діючих у країні банків.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.