Ціни на нафту знижуються після звіту про запаси в США

Четвер, 25 лютого 2016, 10:17

Ціни на нафту знижуються після повідомлення про рекордні запаси нафти в США.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,23 долара до 34,18 долара за барель, ф'ючерси на WTI - також на 0,23 долара до 31,92 долара.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 3,5 млн барелів до рекордного рівня 507,6 млн барелів, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 3,4 млн барелів.

Запаси бензину знизилися за рахунок підвищення його споживання до 9,06 мільйона барелів на добу з 8,6 мільйона місяць тому.

На ціну нафти також впливає повільне зростання світової економіки, говорять трейдери. Citibank знизив прогноз зростання в цьому році до 2,5% з 2,7%.

"Перспектива зростання світової економіки продовжує погіршуватися. Поряд зі слабкістю ринків, що розвиваються, спостерігається погіршення стану країн з розвиненою економікою", - написали у звіті економісти Citibank.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі домовилися заморозити нафтовидобування на рівні 11 січня.

Пізніше, голова МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що країна не готова скорочувати видобуток нафти.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.