НБУ погодив набуття істотної участі в шести банках

Середа, 24 лютого 2016, 17:06

Національний банк України погодив набуття істотної участі в АКБ "Індустріалбанк", ПАТ "Альпарі банк", АБ "Експрес-банк", ПАТ "Альфа-банк", ПАТ "БТА банк" та ПАТ КБ "Центр".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"На минулому тижні Національний банк погодив набуття істотної участі в розмірі більше 70% статутного капіталу АКБ "Індустріалбанк" та більше 80% АБ "Експрес-банк" сім’ї Дворецьких", - йдеться у повідомленні. 

Як наголошується, після набуття Дворецькими істотної участі в банках, їх структури власності розглядатимуться Національним банком як прозорі.

Національний банк також погодив набуту істотну участь у ПАТ "Альфа-банк" Михайлу Фрідману, Герману Хану, Пьотру Авену та ОлексіюКузмічьову.

"Зазначені особи є власниками ABH Holdings SA, яка опосередковано через ABH Ukraine Limited володіє акціями ПАТ "Альфа-банк", - повідомляє прес-служба.

Нуржан Субханбердін та Кенес Ракішев (громадяни Казахстану) отримали погодження на набуття істотної участі в ПАТ "БТА банк", кожен у розмірі більше 47% сукупної участі в банку.

Бахтарі Хедаятоллах Муса отримав погодження на одноосібне пряме набуття істотної участі у ПАТ "Альпарі банк" у розмірі 100%.

Крім того, Національний банк погодив набуття одноосібної прямої істотної участі в ПАТ КБ "Центр" Хамеду Аліхані (громадянин Франції).

Хамед Аліхані до недавніх пір був опосередкованим власником істотної участі в цьому банку в розмірі 60%, однак ніколи не проходив процедури погодження в Національному банку.

"У серпні 2015 року він збільшив свою істотну участь до 100% без отримання погодження Національного банку на таке збільшення. За таке порушення на компанію, через яку було здійснено таке збільшення, було накладено штраф у розмірі 1,2 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

 Економічна правда