Держгеонадр відновила дію ліцензії на одному з родовищ "Укрнафти"

Субота, 13 лютого 2016, 15:46

Державна служба геології та надр України відновила дію ліцензії на Юріївському родовищі.

Про це йдеться у повідомленні.

"Державною службою геології та надр 12 лютого прийнято наказ №42, згідно з яким внесено зміни до наказу №16 року "Щодо зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами" в частині зміни дати набуття ним чинності стосовно спеціального дозволу на користування надрами Юріївського родовища", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, дату зупинення перенесено на 25 лютого 2016 року.

"На даний час ПАТ "Укрнафта" терміново здійснює заходи щодо поновлення видобутку природного газу. Сподіваємось, що місцева громада вже найближчим часом отримає газ для опалення будинків, дитячих садків, лікарень тощо", - заявили у компанії.

"Вирішення питання подальшого користування надрами Юріївського родовища буде відбуватись в порядку, передбаченому діючим законодавством України", - повідомляє прес-служба.

Пізніше у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомили, що постачання газу до низки споживачів Магдалинівського району Дніпропетровської області буде налагоджено за альтернативною схемою.

"Міністерство енергетики узгодило з Державною службою геології та надр відтермінування на 10 днів рішення щодо зупинки ліцензій на користування низкою родовищ компанії "Укрнафта", - йдеться у повідомленні прес-служби на Facebook-сторінці.

"10-ти денний період дозволить газовикам побудувати перемичку для забезпечення постачання з іншого джерела, відповідні роботи вже розпочато", - наголосили у Міненерго.

Як повідомлялося, 12 лютого "Укрнафта" припинила видобуток нафти і газу на Юрївському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій.

Після цього компанія повідомила, що припиняє поставки газу 1,5 тисячі абонентів в Дніпропетровській області через відкликання ліцензій.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда