Пивоварський: 80% українських автодоріг - зношені

Четвер, 28 січня 2016, 14:02

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський констатує зношеність 90% залізничної інфраструктури, 90% - обладнання портів і 80% автомобільних доріг.

Про це він повідомив під час форуму "Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових установ", передають "Українські новини".

"Зараз ми маємо таку ситуацію, що понад 90% залізничної інфраструктури вже повинно бути списано, вона зношена. 90% портів зношені, їх обладнання. Більше як 80% автодоріг - зношені", - сказав він.

Зі слів міністра, для модернізації зношеної інфраструктури необхідні значні інвестиції.

Водночас, аеропортова інфраструктура, з його слів, перебуває в нормальному стані, завдяки підготовці до чемпіонату Європи з футболу в 2012, коли в Україні було залучено багато інвестицій.

Пивоварський також зазначив, що інфраструктура і обладнання аеропортів дуже дорогі і вони використовуються не зовсім ефективно.

Як повідомлялося, у жовтні 2015 року Україна підписала протокол про отримання від Світового банку першої частини третього траншу кредиту на суму 560 млн доларів, гроші від якого підуть на будівництво ділянки дороги Полтава-Харків.