"Приват" зупинив роботу феросплавного активу в Грузії - ЗМІ

Понеділок, 18 січня 2016, 12:49

Georgian Manganese тимчасово призупиняє всі роботи з видобутку і збагачення марганцевої руди на Чиатурському руднику (раніше АТ "Чіатурмарганець", Грузія, Імереті).

Про це пише "Дело" з посиланням на American Metal Market.

Як повідомляє видання, діяльність буде зупинена, починаючи з 20 січня через погану кон'юнктуру на світових ринках металургійної продукції.

Зупинка, яка, як очікується, триватиме чотири місяці, дозволить компанії скоротити запаси марганцевих руд, які накопичилися в результаті слабкого попиту марганцю, повідомляє компанія.

Georgian Manganese, яка повністю належить Georgian American Alloys Inc (GAA, США, Майамі) має намір зберегти штатну чисельність персоналу на підприємстві на час простою.

За співробітниками будуть збережені право на 60% від їх заробітної плати та допомоги по медичному страхуванню.

"Це було важке рішення, і ми поділяємо розчарування наших співробітників. Але ми вважаємо його правильним в цей час" ,- цитуються в повідомленні слова директора Georgian Manganese Володимира Лозинського.

При цьому уточнюється, що компанія не очікує будь-яких збоїв в обслуговування клієнтів і буде продовжувати виконувати продаж і доставку продукцію протягом усього періоду простою.

Продукція Georgian Manganese продається на міжнародних ринках через дистриб'юторську мережу Felman Trading Inc, яка також належить GAA.

Чіатурський марганцевий рудник має річну потужність з виробництва близько 261 тис тонн марганцевої руди на рік і близько 400 тис. тонн рік марганцевого концентрату.

Georgian American Alloys, Inc. підконтрольна акціонерам українського "ПриватБанку" Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, яким також належать феросплавні активи в Україні. Зокрема Нікопольський і Запорізький феросплавні заводи.